Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Γιατί θα ψηφίσω ΚΚΕ

Τελικά το πήρα απόφαση. Θα ψηφίσω ΚΚΕ. Αυτά που θα γράψω μην τα παρεξηγήσετε. Είναι μια κατάθεση ψυχής την τελευταία στιγμή. Πολλοί κνίτες ενδεχομένως τα δουν ως προβοκάτσια. Δεν είναι όμως έτσι.

Η ώρα της μεγάλης αναμέτρησης πλησιάζει. Τουλάχιστον το 80% του λαού θα αυτοκτονήσει ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν φταίει όμως ο λαός που είναι εκμαυλισμένος. Φταίει η άρχουσα τάξη που τον εκμαύλισε. Η εκσυγχρονιστική πραγματικότητα απονέκρωσε κάθε μηχανισμό αντίστασής του. Πάνε οι παλιές ένδοξες εποχές με τις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις που οι πολιτικοί αρχηγοί βγάζανε πύρινους λόγους και τα πλήθη από κάτω παραληρούσαν. Πάνε οι εποχές του μιρ – μιρ – φενταγίν – τουπαμάρος – βιετκόγκ και του αλήτες – προδότες – κομμουνιστές. Πάνε οι εποχές που μεσουρανούσε η μαύρη διαφήμιση και η λασπολογία. Ποιος θυμάται πια τις διαφημίσεις της ΝΔ που έδειχναν τον Αντρέα να φιλιέται σταυρωτά με τον Καντάφι και να λέει «ορίστε ποιους φίλους έχει ο κύριος Παπανδρέου» ή τις προεκλογικές δηλώσεις του Μητσοτάκη ότι αν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία; Ποιος ξεχνά τη διαφήμιση του ΠΑΣΟΚ που εξευτέλιζε τον «θίασο της Νέας Δημοκρατίας»; Τώρα όλα αυτά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Ο εκσυγχρονισμός τα ισοπέδωσε όλα. Τώρα πια οι διαφημίσεις των κομμάτων έχουν κάτι τρένα και κάτι θάλασσες. Τώρα πια στην τηλεόραση κάνουν προεκλογικό διάλογο η Γκερέκου με τη Ράπτη και στους παλιούς αριστερούς το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι (και στο πάνω και στο κάτω κεφάλι). Μα τι θα γίνει επιτέλους; Η πολιτική έχασε το νεύρο της τελείως. Είμαστε καταδικασμένοι, εκτός και αν...

...Εκτός και αν ψηφίσουμε ΚΚΕ! Ναι σύντροφοι, να ψηφίσουμε ΚΚΕ γιατί είναι μια όαση. Να το ψηφίσουμε επειδή:

  • το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν εκσυγχρονίζεται αλλά επιμένει σοβιετικά. Πιστεύει σε ένα βραδυκίνητο μονοκομματικό καθεστώς που κατέρρευσε κάτω από το ίδιο του το βάρος και είναι περήφανο γι’αυτό. Όταν όλα τα αστικά και ρεφορμιστικά κόμματα – και του Συνασπισμού συμπεριλαμβανομένου – μετονομάζουν τη νέα τάξη σε νέα εποχή, το ΚΚΕ αποκαλύπτει συνεχώς τη νεοταξική φρίκη και παραμένει προσκολλημένο στην παλιά τάξη.

  • το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντί για κούφια λόγια χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα. Είναι πολύτιμο στις μέρες μας που υπάρχει το ΚΚΕ και μιλάει για «κερδοφορία του κεφαλαίου», «πλουτοκρατία», «καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις», «ξεζούμισμα των εργαζομένων» ενώ τα άλλα κόμματα μιλάνε για «ανάπτυξη», «καθημερινότητα», «συμμετοχική δημοκρατία», «κοινωνικά κινήματα» για να κρύψουν την ιμπεριαλιστική κτηνωδία.

  • το ΚΚΕ εκπροσωπείται από ανθρώπους του μόχθου όπως ο Μανουσογιαννάκης και ο Μπούτας που όταν βγαίνουν στα κανάλια είναι τραχείς και αγενείς και όχι από μετριοπαθείς συνασπισμένους σαν τον Δραγασάκη και τον Κουβέλη που κρατάνε χαμηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης.

  • το ΚΚΕ είναι το κόμμα που περιέχει μια ειδική ομάδα συνανθρώπων μας ιδιαίτερα συμπαθών, τους κνίτες. Και δεν μιλάω μόνο για κνίτες που είναι τσακάλια στο μυαλό και ξέρουν να κάνουν διάλογο αλλά και για κνίτες που έχουμε να συνηθίσει να λέμε «μπετά». Μπορεί να μοιάζουν βάρβαροι εκ πρώτης όψεως αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ καλά παιδιά. Είναι πρόθυμοι να γίνουν θυσία για το κοινωνικό σύνολο, εκτιμούν ιδιαίτερα τη φιλία ακόμα και με μη κομματικά μέλη, είναι μοντέρνοι, ακούνε Βασίλη Παπακωνσταντίνου και το κυριότερο δεν κάνουν χρήση ναρκωτικών. Σε μια κοινωνία αποξενωμένη και εκμαυλισμένη που τα παιδιά της καταλήγουν στα ναρκωτικά και την αλητεία, οι κνίτες είναι ένα εναλλακτικό πρότυπο κοινωνικής συμπεριφοράς.

  • Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που παραμένει σταθερά εναντίον των ναρκωτικών και των ομοφυλόφιλων τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου και ο Συνασπισμός προσπαθούν να μας τα επιβάλουν. Αλλά και η ΝΔ δεν πάει πίσω αν είναι αλήθεια αυτά που λέγονται από την Αυριανή για τις ερωτικές προτιμήσεις του αρχηγού της και πολλών μελών της. Φανταστείτε να νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά και οι ομοφυλόφιλοι. Θα γίνουν σαν το Super Idol! Θα γεμίσουμε Ψιψινάκηδες μαστρωπούς νεαρών αγοριών! Σόδομα και γόμορα! Ευτυχώς που το ΚΚΕ και η εκκλησία αντιστέκονται σθεναρά προς το παρόν.

  • Οι γυναίκες του ΚΚΕ αναβαθμίζουν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Βγαίνουν στην τηλεόραση και τα λένε πολύ ωραία. Δεν έχουν καμία σχέση με τις γυναίκες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σαν τη Φώφη και την Παπακώστα που κρύβουν την ηλιθιότητά τους πίσω από ωραία λόγια. Και ας ειρωνεύονται για αξύριστα πόδια και έντονη τριχοφυΐα τις κνίτισες κάποιοι αστοί που δεν είναι σε θέση να συλλάβουν τον επιτηδευμένο ερωτισμό που εκπέμπει η κομμουνιστική ιδεολογία.

  • Όταν ήμουν μικρός έβλεπα φανατικά ένα ρώσικο σοσιαλιστικό παιδικό, το σκύλο REX. Ο σκύλος REX ήταν υπόδειγμα κομμουνιστή προλετάριου. Ήταν γενναίος, δραστήριος, ευρηματικός με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μάλιστα ο REX είχε ταξιδέψει και στο διάστημα μια φορά. Βέβαια και οι Thundercats που ήταν του προϊόντα του αμερικάνικου καπιταλισμού είχαν ταξιδέψει και αυτοί στο διάστημα. Όμως ο REX πήγε στο διάστημα για να εξερευνήσει νέους κόσμους και να τους μυήσει στα σοσιαλιστικά ιδεώδη ενώ οι Thundercats πήγαν στο διάστημα για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους απέναντι στους κακούς Mutants του Mamra. Η ανωτερότητα του σοσιαλισμού είναι έκδηλη σε όλα τα επίπεδα.

Για όλους αυτούς τους λόγους παραμένω πιστός στο σοσιαλιστικό σουρεαλισμό και θα ψηφίσω ΚΚΕ.

Εβίβα!

(*) δημοσιεύτηκε: από σοσιαλιστικός σουρεαλισμός 5:58μμ, Σάββατο 6 Μαρτίου 2004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου